Sienikastike
Helppo tehdä mikä määrä vaan, sienien ja kerman suhde noin 1:1
Ainekset:
Sienet (oma valinta, vinokkaat ovat hyviä vaihtoehtoja)
Kerma (paksuus oman maun mukaan)
Suola
Pippuri
Oliiviöljy tai voi
Valmistus:
Laita pannu keskikuumalle levylle
Pilko sienet sopiviksi, laita pannulle tilkka öljyä tai voita, lisää sienet ja mausta.
Paista sieniä 3-5 minuuttia, maista, jatka tarvittaessa paistamista kunnes maku on hyvä.
Lisää kerma (itse käytän kuohukermaa), aseta levy pois päältä ja anna kastikkeen hautua jälkilämmöllä, sekoita muutaman minuutin välein.
Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Nauti herkullisesta kastikkeesta! Sopii lähes minkä tahansa suolaisen ruoan kanssa tai sellaisenaan perunan, pastan tai riisin kanssa.