Kermainen sitruunavinokaskeitto
Ainekset
500g sitruunavinokkaita
1 iso sipuli
2 rkl voita
¼ tl cayennenpippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kuumaa kasvislientä
1 prk (250 g) juoksevaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 rkl worcesterkastiketta
1 dl kuohukermaa
¼ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1 rku lehtipersiljaa
Valmistelu
Paloittele sienet sopiviksi, voit repiä tai leikata ne.
Hienonna sipuli.
Valmista kasviliemi.
Kokkaus
Paista sieniä ja sipulia kattilassa voissa noin 5 minuuttia. Lisää ripaus cayennenpippuria ja vehnäjauhot ja jatka paistamista sekoittaen pari minuuttia.
Kaada kasviliemi kattilaan sekoittaen. Keitä keskilämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Lisää sulatejuusto, worcesterkastike ja kerma, ja kuumenna keitto vielä kunnolla koko ajan sekoittaen.
Hienonna lehtipersilja ja lisää kermaiseen kantarellikeittoon yhdessä pippurin ja suolan kanssa.
Nauti!